<

Respect voor het milieu

Agriturismo Toscana VerdeOns hotel is georienteerd op duurzaamheid. Het hotel is voorzien een systeem die voorziet in de productie van warm water gerealiseerd door zonnepanelen. We werken aan het ontwerpen van een systeem van "warmtekrachtkoppeling" biomassa, die elektriciteit produceert uit dat het netwerk binnenkomt en vervolgens met behulp van de restwarmte in alle behoeften van warmte voorziet. Hierdoor wordt het gebruik van aardolie tot een minimum beperkt.Agriturismo Toscana Verde Het zal na de winter van 2012 gereed zijn. In datzelfde seizoen wordt door de plaatsing van een warmtewisselaar het buitenbad verwarmd waardoor het voor onze gasten mogelijk wordt om er het hele jaar door gebruik van te maken. We doen al actief aan gescheiden afvalverzameling van biologisch afbreekbaar afval. Dit zal worden voltooid met het neerzetten van gesepareerde containers voor glas, papier en plastic. We proberen onze gasten attent te maken op het bewuste gebruik van energiebronnen. Het is inmiddels ondenkbaar dat in hotels niet wordt gedacht aan het zuinig omgaan met energie...zowel verwarming als water, electriciteit enzovoort, met een beetje aandacht, zonder af te zien van enig confort, is het goed mogelijk gebruik te maken van alle diensten die het hotel biedt zonder onnodige verspilling van energie. We beperken zoveel mogelijk het gebruik van insecticiden om het milieu en haar ecosysteem te respecteren.

Toscana Verde is altijd bewust van het gebruik van energie en duurzaam ondernemen. Het doel is het vinden van een evenwicht tussen economische ontwikkeling en duurzaamheid. Met dit uitgangspunt voor ogen starten we commerciële activiteiten die het de kwaliteit van leven moeten verbeteren, het op waarde schatten van het territorium. Met dank aan deze principes Toscana Verde maakt gebruik vanAgriturismo Toscana Verde :

• zonnepanelen;
• gescheiden afvalverzameling, zowel door onze gasten als door het personeel (bar, restaurant, schoonmaak);
• Warmtekrachtkoppeling van elektrische energie die energie kan produceren door het verbranden van plantaardige olie, volledig niet-toxisch en vernieuwbaar;
• Producten voor het restaurant 0 km;
• Onze keuken maakt exclusief gebruik van lokale producten.